Door deze pagina te bezoeken kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de productie van Donna Marguerita, maar ook van plaatsen en tijdstippen van concertante uitvoeringen van delen uit de operette.


Donna uitvoeringen 

Na de eerste voorstelling, in feite de wereldpremière, werd duidelijk dat Donna Marguerita aan de criteria voor een Operette voldeed. Script en muziek waren ook voor theaterbezoekers van deze tijd zeer acceptabel.

Professionele muziekkenners waardeerden de uitvoering van de operette. Door gebrek aan belangstelling van de media werd de uitvoerende de verdiende toets van de critici onthouden. De Maastrichtse première is te beschouwen als een gelukte referentie voor latere uitvoeringen.                          

De organiserende stichting Maniel prijst zich gelukkig dat ze Jean Mommers heeft uitgenodigd om de voorstelling op video vast te leggen. Hierin bleek des te meer met wat voor inzet de spelers (op de warmste dag van 2017) hadden gespeeld. De mooie opnames en beeldkeuzes maakte de video de moeite waard om uit te geven.  Op de webshop van www.mathieu-niel.nl is aangegeven hoe deze verworven kan worden.

Op tweede kerstdag en de dag erna is deze video vertoond op RTVMaastricht, zodat ieder Maastrichtenaar van de muziek van hun vroegere stadgenoot kon kennisnemen.

De bekende stadsbeiaardier van Maastricht, Frank Steijns, was gecharmeerd van de operettemelodieën die zo prachtig door Jean Lambrechts waren gearrangeerd. Hij speelde ze allemaal op 2 september op het carillon van het Maastrichts stadhuis. Een fragment hiervan is uitgezonden op RTVMaastricht in de rubriek Vitrien. U kunt dit nog eens beleven door RTVMaastricht/Vitrien 51 te activeren. Frank kondigde toen aan dat de melodie ‘Rien ne vas plus’, vanaf 1 januari 2018 elk uur door het carillon zal worden gespeeld.

We zouden haast vergeten dat er op Burgerdag 2017 op uitnodiging van het gemeentebestuur een concertante o.l.v. Alice Hendriks, met zeven Donnaliederen heeft plaatsgevonden in het theater aan het Vrijthof en dat er ook een voorstelling was door ‘Donna’ solisten in de boekhandel.